غریب آبادی: صنعت غنی سازی وجه‌المصالحه مذاکرات نیست/ نه به رفع تحریم بر روی کاغذ گروسی پس از دیدار با عراقچی در تهران: «دیپلماسی» به شدت مورد نیاز است دیدار مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با وزیر امور خارجه + عکس استقبال کمالوندی از گروسی در تهران + عکس کرملین: روسیه آماده است از همه ظرفیت‌های سیاسی و دیپلماتیک خود برای حل‌وفصل مسئله برنامه هسته‌ای ایران استفاده کند صدا و سیما: دور دوم گفت‌و‌گو‌های هسته‌ای ایران و آمریکا روز شنبه آینده در ایتالیا برگزار می‌شود/ عمان میزبان این دور از گفتگوهاست تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران گروسی وارد تهران شد واکنش بقائی به اظهارات ویتکاف گروسی: بدون آژانس، هر توافقی با ایران فقط یک تکه کاغذ است ویتکاف: ایران برنامه غنی‌سازی اورانیوم خود را نابود کند دیدار گروسی و اولیانوف درباره ارتباط بین ایران و آژانس انصارالله: سفر ترامپ به منطقه امن نخواهد بود رایزنی وزیران خارجه ایران و مصر درباره گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم تهران و واشنگتن «غریب‌آبادی» به روسیه سفر می‌کند

ادعای رسانه عراقی درباره احتمال سفر وزیران خارجه ایران و عربستان به بغداد

یک روزنامه عراقی ادعا کرد که «انتظار می‌رود وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی برای اعلام احیای روابط در بغداد حضور پیدا کنند.»
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۱۵ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 06
کد خبر: ۱۴۱۳۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، یک منبع دولتی عراق در گفتگو با روزنامه عراقی «المدی» مدعی شد که احتمالا وزیران خارجه ایران و عربستان سعودی در بغداد حضور پیدا کنند.

منبع مذکور که اشاره‌ای به نام او نشده، در گفتگو با این روزنامه عراقی مدعی شد: «مرحله نشست‌های امنیتی به پایان رسیده است و ما امروز وارد مرحله برگزاری نشست‌هایی با بُعد دیپلماتیک شده‌ایم. انتظار می‌رود وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی برای اعلام احیای روابط به بغداد بیایند.»

این ادعا در حالی، شامگاه سه‌شنبه، مطرح شده است که روزنامه سعودی «الشرق الاوسط» چاپ لندن نیز اخیرا به نقل از یک منبع آگاه عراقی ادعا کرد که ازسرگیری روابط بین عربستان سعودی و ایران احتمالا در بغداد و با حضور مقامات مسئول دو کشور مذکور و نیز «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر و «فؤاد حسین» وزیر امور خارجه عراق اعلام خواهد شد.

روزنامه «الشرق الاوسط» به نقل منبع مذکور مدعی شده بود که مذاکرات الکاظمی در جریان سفرش به جده و تهران، موجب قطعیت یافتن بسیاری از پرونده‌های مورد اختلاف بین دو طرف شد، امری که ممکن است به کاهش تنش‌ها در سراسر منطقه منجر شود.

شبکه «روسیا الیوم» اخیرا به نقل از یک منبع دولتی عراق خبر داده بود: «پنج نشست پیشین که در بغداد میان تهران و ریاض برگزار شد، در سطح امنیتی و اطلاعاتی بود؛ اما نشست آتی در سطح دیپلماتیک خواهد بود.»

این گزارش‌ها در حالی منتشر شده‌اند که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران اخیرا اعلام کرد تهران از ازسرگیری روابط با عربستان سعودی، بازگشایی سفارت خانه‌های دو کشور و آغاز گفت‌وگوی سیاسی استقبال می‌کند.

تاکنون پنج دور گفتگو بین ایران و عربستان به میزبانی عراق در بغداد برگزار شده است و مصطفی الکاظمی نخست‌وزیر عراق اوایل تیرماه جاری، سفر‌هایی به عربستان سعودی و ایران داشت./فارس

ارسال نظر